ABOUT US

 

 • Nina Melgård, the owner of Sailabout

 

 • Madeleine, (10 years)

 

 • Mathias, (16 years)

 

 • Hans Fredrik, (45 years)

 

 • Fredrik, (19 years)

 

   

   

   

   

   

   

   VISITORS:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Klikk paa topp-banner for aa gaa tilbake til forside.

   

   

  Web creator: hfm
  SAILABOUT

      ABOUT US

      THE BOAT

      NEWSLETTERS

      LOGG

      PHOTOS

      CONTACT US

   

  Nina - Reder og kaptein

  Sailabout var halvveis gjennom Euopa før Nina oppdaget at det var hun sto som eier av Sailabout i båtens registreringspapirer. Først mistenkte hun kapteinen for å ha en baktanke med dette slik at hun fikk alt papirarbeidet underveis.

  Da byråkratiet begynte i Spania med innrapportering hos ulike innstanser i hver havn fant hun raskt ut at det var upraktisk med å innrapportere en annen som kaptein - og dermed benyttet hun sin rett som reder og ved et pennestrøk førte hun seg selv opp som kaptein. Så nå har hun full kontroll ombord, noe hun er vant til hjemmefra.

   

  Madeleine - Galionsfigur og skoleelev

  Har fått mange ansvarsoppgaver ombord, bla. landstrøm, vannfylling, fendere og heising av gjesteflagg når vi komme til et nytt land. Det har vært mange flaggskift da vi etter Norge har vært i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Storbritania, Spania og Portugal. I tillegg har vi heist lokale delstats flagg, sjørøverflagg, KNS vimpel og nå ARC-flagget som vi heiser i hver havn. I tillegg har hun ansvaret for festflaggingen - da heiser vi 40 signalflagg i en bestemt rekkefølge og så blir det et kjempekaos når de tas ned (hvis de kommer ned).

  Madeleine er veldig motivert for skolen ombord, hadde ikke tid til å vente på skolestart og maser på "frøken" om flere oppgaver.

   

  Mathias - 1. styrmann

  Da vi hentet båten og skulle seile den første gang tok Mathias bestemt kontroll over rattet, og etter det har han beholdt kontrollen. Styrer skuta i alle krevende situasjoner og er utvilsomt den som behersker båten best.

  Er ansvarlig for riggen og tar gjerne en tur opp i toppen av masten. Den mest praktiske ombord, og utfører de fleste krevende reparasjoner.

   

   

  MATHIAS SIN SIDE

  Hans Fredrik - fordekksgast

  Kaptein til Spania, men ble da degradert av rederen og er nå ansvarlig for fenderne på styrbord side.

  I følge han selv startet han med langturseiling som åtteåring, i A-jolle. Mens han enda var i tenårene var både sørlandskysten og svenskekysten utforsket med egen båt. At det skulle gå mer enn 25-år før han drar på en lengre seilas skyldes nok at han har vært altfor fornuftig i sine prioriteringer - inntil nå.

   

  Fredrik - Innkjøpssjef

  Besetningens desidert dyreste medlem. Ansvarlig for innkjøp av elektronikk og utstyr, noe som de fleste andre syntes tok litt vel av, men i følge innkjøpssjefen selv kunne det lett blitt betydelig dyrere.

  Har egentlig ikke tid til å være ombord og derfor har båten masse nytt utstyr som ingen andre får til å fungere. Det vil han fikse bare vi får roet oss etter atlanterhavs-krysningen - eller kanskje når vi er hjemme igjen.

  Jeff - Vinsjegorilla

  Vi traff Jeff på Jersey og fant ut at vi har savnet noen ombord med hans egenskaper.

  Han har ikke mønstret på enda, men det kan hende vi må fylle på mannskapslisten med Jeff eller en annen gorilla når ekspedisjonen skal hjem over atlanteren.